sałatka jarzynowa
Znana i lubiana sałatka warzywna z jajkiem, wymieszana majonezem i musztardą...
sałatka gyros
Pierś z kurczaka pokroić w kostkę, usmażyć na oleju. Pod koniec dodać przyprawę "Gyros"...
Sałatka ryżowa z jabłkami, orzechami i rodzynkami w sosie oliwno - miodowym. Wypróbuj przepis na sałatkę ryżową na słodko.
Kategoria: | Sałatki |
Przysłała: | Ula |
Dodane: | 27.01.2011r. |
Składniki: | 1 szklanka ryżu 3 jabłka 2 cebule dymki ze szczypiorkiem 2 ząbki czosnku kilka obranych orzechów włoskich 1 łyżka rodzynek Sos: 4 łyżki oliwy 1,5 łyżki curry 1,5 łyżki płynnego miodu 3 łyżki soku z cytryny sól i pieprz do smaku |
Wykonanie: | Ryż ugotować, odcedzić, przelać zimną wodą i znowu odcedzić. Jabłka umyć i pokroić w kostkę (ze skórką). Cebulę i czosnek obrać i drobno posiekać. Wszystko wymieszać, dodać rodzynki i kawałki orzechów, ponownie wymieszać. Sos: Oliwę i curry podgrzać przez chwilę na patelni na małym ogniu, cały czas mieszając. Następnie dodać miód, sok z cytryny oraz sól i pieprz. Gotować przez pół minuty cały czas mieszając. Sałatkę ryżową zalać ciepłym sosem i dokładnie wymieszać. Wystudzić i wstawić do lodówki na co najmniej 2 godziny. |
Drukowanie | WYDRUKUJ |
POLITYKA PRYWATNOŚCI POLITYKA COOKIES PRAWA AUTORSKIE WYŁĄCZENIE ODPOWIEDZIALNOŚCI
COPYRIGHT © ZUNET 2008 - 2024